top of page

Groepen

Recreatief

 

Konijntjes:                3e kleuterklas

Kikkertjes:                1e en 2e leerjaar

Sprinkhanen:           3e en 4e leerjaar

Kangoeroes:             5e en 6e leerjaar

Tieners:                     12 tot 18 jaar

Volwassenen (+):    16+ jaar

Na selectie

 

(Mini)Demo:                         8+ jaar

ZeRo Plus:                             8+ jaar

Pré's & Mini's:                      8 tot 12 jaar

Beloften:                               13 tot 15 jaar

Junioren:                               16 tot 18 jaar

Senioren:                               19+ jaar

Konijntjes

3e kleuterklas

Deze groep is gericht op startende springertjes. Bedoeling van deze groep is om de springertjes kennis te laten maken met de basiselementen van rope skipping. De nadruk ligt hierbij in de eerste plaats op de meer algemene motorische ontwikkeling, die op een speelse manier gestimuleerd en verfijnd wordt.

Kikkertjes

1e en 2e leerjaar

In deze groep wordt er op een leuke manier omgegaan met rope skipping. De kinderen leren op een speelse manier algemene motorische vaardigheden en een heel aantal nieuwe rope skipping tricks bij. Op ieders niveau wordt er gewerkt aan nieuwe oefeningen en varianten van rope skipping.

Sprinkhanen

3e en 4e leerjaar

In deze groep wordt er op een leuke manier omgegaan met rope skipping, net zoals bij de kikkertjes, maar de oefeningen en spelletjes zijn al wat ingewikkelder. De nadruk ligt nog steeds op het op een speelse manier aanleren van een heel aantal nieuwe rope skipping tricks en algemene motorische vaardigheden. Op ieders niveau wordt er gewerkt aan nieuwe oefeningen en varianten van rope skipping.

Kangoeroes

5e en 6e leerjaar

Hier wordt ropeskipping op een leuke manier aangeleerd. Hier zullen niet enkel leuke tricks worden aangeleerd, maar ook kracht, lenigheid en conditie komen op een speelse manier aanbod.

Tieners

12 tot 18 jaar

Dit is een zeer gevarieerde groep. Er wordt getraind op conditie, uithouding, kracht, nieuwe oefeningen, coordinatie, ... Dit wordt steeds op een leuke en didactische manier aangebracht.

Volwassenen Plus

16+

Rope skipping is niet enkel voor jonge kinderen. Ook volwassenen kunnen zich uitleven in deze fijne sport!

Een training voor ex-competitiespringers of ervaren skippers die 1u30 per week trainen om hun rope skipping conditie te onderhouden.

ZeRo Skip (Mini)Demo

8+

Iedereen krijgt wel eens de vraag 'Rope Skipping - Wat is dat?!'. Om iedereen te laten zien 'Dit is Rope Skipping!' hebben we een minidemo- en demoteam. Hierin staat vooral springen op muziek, ritme gevoel en afwerking centraal. Het is onze bedoeling om een mooie show te maken waarin we met heel het team samenwerken. Deze twee groepen trainen elk één uur bovenop de gewone lessen.

ZeRo Plus

8 tot 18 jaar

Dit is een selectiegroep voor springers met minimum één jaar ervaring. Hier zullen geavanceerdere tricks worden aangeleerd. We doen ook mee aan de recreatieve wedstrijden die GymFed organiseert.  Er wordt getraind op conditie, uithouding, kracht, nieuwe oefeningen, coördinatie, ... 

Competitie

8+

We bieden volgende competitiegroepen aan:

  • Precompetitie

  • Mini's

  • Beloften & 16+ (junioren, senioren) op A-, B- & C-niveau

Uurrooster

Uurrooster 23'-24' Definitief.png

Sportief organigram

Sportief organigram - ZeRo Skip vzw.png
bottom of page